• 210-2896892
  • gdaspete@aspete.gr
  • Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Κεντρικό Κτίριο, Παλιά Βιβλιοθήκη
Συμβουλευτική
Reskilling & Upskilling: Ευκαιρίες Απόκτησης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων – Από την Έλλη – Αγατζάν Θανοπούλου

Reskilling & Upskilling: Ευκαιρίες Απόκτησης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων – Από την Έλλη – Αγατζάν Θανοπούλου

Την εποχή που διανύουμε είναι σαφές ότι η διαρκής επιμόρφωση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή. Το κάθε άτομο θα χρειαστεί να αφιερώσει χρόνο είτε για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων(reskilling), είτε για την αναβάθμιση και διεύρυνση στο τωρινό του τομέα εκπαίδευσης/απασχόλησης (upskilling).

Θα μας προσφέρει κίνητρα για περισσότερη εξειδίκευση, αναζήτηση, δημιουργικότητα, επανατροφοδότηση, αναστοχασμό. Θα μας δώσει νέες γνώσεις γι’ αυτά που ήδη ξέρουμε ή θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες που μέχρι τώρα δεν τους είχαμε φανταστεί.

Είναι καλό από τα πρώτα έτη της φοίτησης σας να χτίζετε την προσωπικότητα σας, μέσα από την γνώση με απώτερο σκοπό να μπορείτε να μάθετε να ξεχωρίζετε, τι ταιριάζει και τι όχι σε εσάς, τι έχει νόημα για την ζωή σας, με τι θα ασχοληθείτε στο εγγύς μέλλον, τι σας κάνει ευτυχισμένους.

Υπάρχουν πολλά βήματα που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα βήμα για να έρθετε πιο κοντά σε αυτό είναι να παρακολουθείτε σεμινάρια, ομιλίες, ημερίδες, που εν δυνάμει θα αποτελέσουν πηγή γνώσης και έμπνευσης για εσάς. Η πιο ασήμαντη πληροφορία για τον έναν μπορεί να αλλάξει την ζωή κάποιου άλλου.

Παρακάτω σας παραθέτω δυο πολύ γνωστές πλατφόρμες από τις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση δωρεάν σε διαδικτυακά ασύγχρονης εκπαίδευσης μαθήματα από μεγάλα και γνωστά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως το MIT, Harvard, Boston University, Stanford, University of Pennsylvania κ.α.

coursera

edX

Γενικές Χρήσιμες Οδηγίες

Τα μαθήματα (courses) είναι κυρίως στην αγγλική γλώσσα. Ακόμα κι αν δεν διαθέτετε κάποιο πτυχίο δείτε το σαν ευκαιρία να βελτιώσετε τις γνώσεις σας στην γλώσσα. Πάρτε τον χρόνο σας και έχετε δίπλα σας κάποιο λεξικό ή ανοιχτό σε άλλη σελίδα ένα translator. Κρατήστε σημειώσεις και ξαναδείτε το μάθημα για να το καταλάβετε καλύτερα.

Περιηγηθείτε στις ιστοσελίδες τους, συλλέξτε πληροφορίες, δείτε τίτλους και αποφασίστε πιο μάθημα θα παρακολουθήσετε. Μπορείτε ταυτόχρονα και περισσότερα από ένα.

Κάνοντας enroll στο course θα κάνετε και την εγγραφή σας (register) στην πλατφόρμα.

Στις σημαντικές πληροφορίες που παρέχονται είναι να δείτε με την δωρεάν παρακολούθηση των μαθημάτων αν θα σας δοθεί και το αντίστοιχο certificate. Σε πολλά μαθήματα η απόκτηση του certificate προϋποθέτει χρηματικό αντίτιμο. Το προτιμότερο είναι να ξεκινήσετε να παρακολουθείτε τις διαλέξεις και αν διαπιστώσετε ότι είναι κάτι που σας ενδιαφέρει πολύ και πιστεύεται ότι θα σας προσφέρει ένα extra bonus τότε μόνο να προχωρήσετε σε αναβάθμιση του προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να το αναφέρετε στο βιογραφικό σας σημείωμα στην κατηγορία Σεμινάρια/ Ημερίδες ενώ στην περίπτωση που περάσετε και τα μαθήματα και πάρετε και βεβαίωση θα μπορείτε να το βάλετε στην κατηγορία Επιμόρφωση ή και Εκπαίδευση αναλόγως την βαθμίδα του πτυχίου.

Η πρόταση αυτή, ακριβώς επειδή είναι δωρεάν, ασύγχρονη και με εύκολη πρόσβαση ακόμα και από το κινητό σας, θα σας δώσει ευκαιρίες γνώσης, εξειδίκευσης, θετικού προβληματισμού, αναζήτησης, χωρίς να δαπανήσετε σε χρήματα και σε ενέργεια μετακίνησης κάτι πολύ σημαντικό στις ημέρες μας.

Το Γραφείο Διασύνδεσης, που διαθέτει πλέον και τεχνολογικό εξοπλισμό, είναι στην διάθεση σας, για να κάνετε π.χ. την εγγραφή σας στην πλατφόρμα και να δείτε το πως θα κάνετε enroll  και register.

Έλλη Αγατζάν-Θανοπούλου

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Τακτικό Μέλος της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *